Saimme kanttorilta pussillisen maa-artisokkia. Meille kummallekin uusia tuttavuuksia. Onneksi hän antoi myös käsittelyohjeen ja reseptin.

MAA-ARTISOKKAKEITTO

Pese maa-artisokat
Keitä niitä hetki (keitin itse ehkä liian kauan, osa pehmeni liikaa)
Kun keittää niitä, kuoret irtoavat aivan kuin punajuuresta

1 kg maa-artisokkia
2 sipulia
4 rkl öljyä
suolaa
1l vettä
2 dl ruokakermaa

Artisokat ja sipulit paloitellaan ja kuullotetaan öljyssä, lisätään suola ja haudutetaan hetki
Lisätään vesi ja annetaan kiehua n. 20 min.
Soseutetaan ja lisätään kerma ja kiehautetaan.
Ja nautitaan!
Älä polta kieltä!

Jännittävä savun tai halstrauksen maku.



Olisi pitänyt ottaa kuva ennen ruuan tekoa, mutta myöhäsyttysenä en tietenkään ottanut.