Minulle iski eilen kaiken kaaoksen keskellä leipomisvimma. Ja tautihan menee ohi leipomalla. Vierailin Kirsin keittiössähttp://kirsi1974.vuodatus.net/blog/1093242/uusi-vuoka-herkullinen-ohje-/  ja sieltä lähti mukaan Suklaa-Vaniljakakun ohje. Tämä sillä perusteella, kun minulla sattui olemaan rahkaa jääkaapissa. Valkosuklaatakin löytyi vähän, joten koristelu jäi pieneksi.

Tässä ohje

SUKLAA-VANILJAKAKKU

125g rasvaa
3 dl sokeria
2 kanamunaa
100 g suklaata rouhittuna
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoa
2 dl maustettua rahkaa ( vanilja/sitruuna) laitoin sitruunaa

Rasva ja sokeri vaahdotetaan, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten, kuivat aineet sekaisin ja joukkoon, lopuksi rahka.
Kakku tarvitsee 2 l. vuoan. Paaistetaan noin tunti 175 asteessa.



Pääsiäistä ajatellen laitoin keltaista strösseliä päälle.

Radiossa puhuttiin kananmunien loppumisesta, mutta ei ainakaan täällä päin näyttänyt siltä. En suorittanut minkäänlaista kyselyä aiheesta, vaan luotan toimittajiin.

Toiseksi leivoin muffinsseja. Ne ovat kestosuosikkejani.
Ohjeen löysin omasta vihkostani, johon olen kerännyt lehdistä yms. ohjeita.
Alunperin ohjeeseen laitettiin Marianne-crussia, mutta sitäpä ei löytynytkään, vaikka niin luulin. Joten ilman mentiin.

MUFFINSSIT

2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulaa margariinia
2 dl maitoa

Sokeri ja munat vaahdotetaan, lisätään kuivat aineet vuoron perään maidon kanssa, lopuksi rasva. Paistetaan 175 asteessa n. 30 min.
Tästä tulee n. 15 muffinssia. Minä laitoin paperiset vuoat muffinssivuokaan (12 kpl) loput laitoin pieniin piirakkavuokiin.



Koristelin tomusokerilla ja strösseleillä.