Selailin eilen blogeja ja löysin suolaisen muffinsin ohjeen, johon jääkaapissa oli tarpeita. Kenen blogi oli kyseessä, en tiedä, sillä enhän minä sitä ylös laittanut.

Tässä kuitenkin ohje:

3½dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
2 dl kinkkukuutioita
2 tl leivinjauhetta
½ tl paprikaa
½ tl yrttisuolaa
2 kananmunaa
75 g  voita/margariinia
1½ dl maitoa
12 nokaretta olympia sulatejuustoa

Kuivat aineet sekoitetaan, lisätään juustoraaste ja kinkku. Vatkataan sulatettu voi (minä käytin marg.), kananmunat ja maito sekaisin ja yhdistetään muihin aineisiin.
Laitoin muffinsivuokaan paperiset vuoat ja niihin lusikallinen taikinaa, sitten sulatejuusto nokare ja lisää taikinaa päälle.Paistetaan 200 asteessa, kunnes ovat sopivan ruskeita.
Minulla ei ollut olympia sulatejuustoa, mutta Mustaa Pekkaa löytyi ja laitoin sitä vähän. Pelkäsin kyllä, maistuuko liian ärhäkälle, mutta ei maistunut.
Toinen huomio oli, että lämpimänä ei lähtenyt paperivuoasta pois kunnolla. Luulen, että johtui suuresta juustomäärästä. Eli jos voitelee vuoat ja laittaa ilman paperisia, niin tulee parempia. Mutta MAKU oli hyvä!

Toinen kokeilu.
Mimmin keittiöstä otin Baileys-kakun ohjeen. Meille tulee ensi kuussa vieraita Irlannista ja ajattelin kokeilla heille tuttua makua. En ole juuri tälläisiä leiponut, mutta taitoihini nähden kakku onnistui hyvin. Tein sen pieneen irtopohjavuokaan, kun meitä syöjiä on vain kaksi. Päälle en tehnyt kaakaokiillettä, koska kakku jo itsessään on sokeripommi, eikä meille kummallekaan se ole tarpeen eikä suositeltua.
Reinoille yritin, siis yritin laittaa kermavaahtokoristeet, mutta liian löysää oli vaahtoni.
Mutta - MAKU oli tässäkin erinomainen! Puolet syötiin heti kättelyssä. ohje täältä http://mimminkeittio.com/blog/category/Hyytel%C3%B6kakkuja