keskiviikko, 4. huhtikuu 2012
Näin jonkun blogissa pääsiäiskoristellusta kääretortusta. Anteeksi, kun en muista kuka oli kyseessä, en voi linkittää. No, koska minulla sattumoisin oli limen väristä marsipaania pötky, sain idean kokeilla samaa. Sisällä on kevyt diabeetikoille tarkoitettu kääretorttu.Ja päällä marsipaanikuorrutus. Kaulin marsipaanin ehkä liian ohkaiseksi, kun meinasi tulla reikiä siirrettäessä. (taisipa joku tullakin) Pajunkissan on ihan lusikalla tehty, siksi paksuhkoja.. Vaan onhan luonnossakin samallalailla. Valkosuklaata ja tummaa suklaata.
KEVYT KÄÄRETORTTU
4 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaota
1½ tl leivinjauhetta
Täyte: 1 prk maitorahkaa
sokeria
tlk säilykepersikoita (minä laitoin appelsiinituorejuustoa)
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, kuivat aineet sekoitetaan ja sihdataan munavaahtoon. Paistetaan 225 ast. n.10 min.
Joskus teen taikinan pelkistä vehnäjauhoista, ihan yhtä hyvää tulee.
Kommentit