Eilen leivoin jo täytekakun pohjan, joka pitää tänään täyttää ja huomenna koristella. Pohja onnistui hyvin. Kokeilin sokerimassasta ruusun tekoa. Muuten olisi mennyt hyvin, mutta terälehtiä oli vaikea pitää koossa.



Hiukan on huono kuva.

Meidän kanttori jakoi yhtenä päivänä hyväksi havaitun kakun ohjeen.

BANAANI-PÄHKINÄKAKKU
(1,5 l vuoka)

75 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 hienonnettua banaania
80-100 g (1 pussi) hasselpähkinöitä
2 rkl hapanta kermaa tai kermaviiliä 1/4 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja

- vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen
- hienonna banaanit haarukalla ja jauha pähkinät. Lisää ne ja kerma rasvaseokseen
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi joukkoon.
- kaada taikina vuodeltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 aste. vajaa tunti.
KAKKU ON PARHAIMMILLAAN MUUTAMAN PÄIVÄN KULUTTUA