perjantai, 27. huhtikuu 2012
Banaani-pähkinäkakku ja koristeita
Hiukan on huono kuva.
Meidän kanttori jakoi yhtenä päivänä hyväksi havaitun kakun ohjeen.
BANAANI-PÄHKINÄKAKKU
(1,5 l vuoka)
75 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 hienonnettua banaania
80-100 g (1 pussi) hasselpähkinöitä
2 rkl hapanta kermaa tai kermaviiliä 1/4 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
- vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen
- hienonna banaanit haarukalla ja jauha pähkinät. Lisää ne ja kerma rasvaseokseen
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi joukkoon.
- kaada taikina vuodeltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 aste. vajaa tunti.
KAKKU ON PARHAIMMILLAAN MUUTAMAN PÄIVÄN KULUTTUA
Kommentit