Tänään oli taas sellainen tupahommien  päivä. (ulkona tulee lunta taivaan täydeltä) Koska pakkasessa on vielä roimasti marjoja, päätin leipoa. Tein omenapiirakan, ja kuinka ollakaan, kun piirakka oli uunissa, ihmettelin, miksi hellalla on sulatettua rasvaa kattilassa. Sehän oli tietenkin jäänyt pois taikinasta. Luulen kuitenkin, ettei se ihan välttämättä sitä tarvitse. Siis, ettei se makua pahenna, vähän kuivaa ehkä.


Kaapista löytyi pussi kuivattuja karpaloita, joiden paras aika on menossa umpeen. Selailin blogeja ja päädyin karpalomuffinseihin. Ohje löytyy http://poytakahdeksalle.vuodatus.net sivuilta. Olin laittanut jo osan taikinasta vuokiin, kun tulin maistaneeksi taikinaa(onneksi tulin). Ei sokeria ollenkaan! Laitoin taikinan kiireesti takaisin kulhoon ja lisäsin sokerin.
Ehkä liian suklaisia minun makuuni, suklaani oli 70%. Tavallinen olisi ajanut saman asian. Nyt voisi tietenkin laittaa päälle jonkun raikkaan tuorejuustokuorrutuksen.


Tälläisiä mokia tänään, ei sentään mitään peruuttamatonta eikä vahinkoa tuottavaa.blush Voisin leipoa enemmänkin, mutta kun ne pitää jonkun syödäkin ja itse ei voi  /ei ole tarpeen syödä, kun paino tahtoo nousta jo leipomuksien katselusta.