Pidin eilen pienen leipomispäivän. Ensin tein kääretortun. Niinkuin ensimmäisen olisin tehnyt. Taikinassa oli liian paljon jauhoja ja eihän se rullaantunut kunnolla.
Pakasteesta löytyi kirsikkapurkki. Takapihalla on pari kirsikkapuuta ja niissä ihan mukavasti kirsikoita, jos kerkiää ennen lintuja poimimaan. No, joka tapauksessa, nyt olin kerennyt. Ajattelin tehdä niistä jotain hyvää ja mieleeni tuli kirsikkakakku.
Hyydytetty.

Hyydytetty kirsikkakakku

Pohja:
n. 10 täytesuklaapikkuleipää
n.30 g sulatettua margariinia

Päälle:
200 g maustamatonta Philadelfia-juustoa
purkki kirsikoita (150-200 g) pakasteesta
sokeria
3 liivatetta

Koristeluun kermavaahtoa (jota minulla ei ollut, siksi suklaata)

Murskaa piparit, lisää rasva, laita tahna vuokaan.(minulla pikkuvuoka 14 cm)
Kirsikat soseutetaan , sekoitetaan sose tuorejuustoon ja lisätään sokeria mauan mukaan
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään ja kiehauta kirsikkamehua tilkka, johon lisäät liivatteet
Sekoita tuorejuusto-kirsikkamössöön ja kaada pohjan päälle.
Laita kelmu päälle ja pane jääkaappiin.

Raikkaan kirpeä kakku. Syötiin päivällä jälkiruokana ja kahvilla toiset palat.